Portsmouth Ingilterenin güzel şirin şehri.

Birgün yolunuz düşerde ingiltereye gelirseniz, geldiğiniz şehirde eğer Portsmouth olursa, bu yazıyı okumuş olmanız size kısmen yararlı olacktır. 2009 yılı Haziran – Temmuz aylarında İngiltere’ye Potrsmouth şehrine geldik. bizden önce gelen hocalarımız bizlere şehri genel hatlarıyla tanıttı. Portsmouth küçük ve güzel bir şehir. Bir ucundan bir ucuna yürüyerek gidilebilen bir şehir aslında. pek kuzey kısmına gitmeye ihtiyaç duymadık henüz ancak güney ve batı sahilini gezdik. Gezilecek yerleri gördük.

İlk yapılacak iş Portsmouth merkezde  turist informationdan Portsmouth haritasını almak olabilir. Tabii hafta sonu geldiyseniz ve önce kalacak yere ihtiyacınız varsa aile yanı ve öğrenci yurtları bulmak mümkün… şu anda haftalık 60 – 80 sterlin arasına biyer bulmanız çok kolay. Eğer daha önce ayarlamadıysanız Portsmouth un önemli yerlerine çok yakın mesafede St Georges Way de numara 6-10 a gidebilirsiniz. ev sahibi Ester size yardımcı olacaktır.

Portsmouth da öncelikle Spinnaker Tower ın bulunduğu yer Gunwharf Quays e gitmeniz deniz kenarında biraz vakit geçirip, kuleye çıkıp şehri yukardan seyredebilirsiniz.

İlerleyen günlerde bilgilerimi paylaşmaya dvam edeceğim…