Cici ne demektir. Nerden gelmiştir ?

Uzun zamandır eklediğim ÖSS, SBS yazılarına bir tenneffüs niteliğinde bir yazı yazmam gerektiğini düşünüyordum. Herkes o kadar sıkılmış ki ÖSS Tecih meselesinden yorumları onaylarken ben strese giriyorum. Evet değişik bir konu. Ama biraz fazla değişik. Konunun nerden geldiğini sormayın.

Zaten konu edindiğimiz kelimenin nerden geldiğide meçhul. Yani ben bilmiyorum. Bilen arkadaşlardan da burda, bu yazıyla yardım istiyorum. Cici ne demektir. Neyi ifade eder. Nasıl birşeydir. İnsan neden cici kelimesini kullanır. Cici kelimesi kişiden kişiye değişik amaçlar için kullanılır mı ? Bir sürü soru, cevaplar kişilerde; Bendeki durum şöyle; Rahmetli Hocam Hasan Nail Canat ın Tiyatro derslerindeyeken bir hafta Hocamızın yerine gelen bir üstad kullanırdı bu iki aynı heceden oluşmuşl kelimeyi. Üstad Azeri idi, değişik konuşmaları benim hoşuma gitmişti. Belki de yaşım gereği hal ve hareketlerimin değiştiği evreydeyken bu hoş konuşan insanın kullandığı cici li ifadeler bende yer etti ve bidaha gitmedi…Cici, bazen hoş bir şey için, bazen küçük ve sevimli şeyler için, bazen alaylı bir tavir için vs vs herşey için kullanılıyor. Cici nin ingillizcesi nedir acaba. sweety mi? sweety, hoş demek. O zaman cici nin ingilizce karşılığı ne olacak. Bu iş kafamı bulandırdı.  Hala bu çocuk nerden kafayı taktı bu konuya demeyin. Takılacağı tuttu işte. Belki düşünmekten kendimi alamadığım birşeyden kafamı kaldırailmek için eften püften şeylere takılıyorum. Belkide hakikaten psikopat bir hal aldım.

Nedir bu Cici 😀 Dediğim gibi 13-14 yaşlarımda duyduğum ve bana çok cici gelen bu cici kelimesi günlük konuşmalarım arasına girmiş bir halde. Ancak korkmaya başladım bu işten. Ya ilerde yüksek bir mevkiye gelirsem, ya devlet erkanında sözü geçen ve ağzından çıkacak lafları bekleyen bir basın ordusu karşısında bu kelimeyi kullanırsam ne olur? Açıklaması olurmu acaba. 😀 Şu anda biraz TV leri seyredip, açıklaması olur mu olmaz mı inceliyorum 😀 Her Cici İnsan kendileri gibi cici bir hayat diliyorum.