Beylerbeyi Sarayında! Hafta Sonu Kahvaltısı.

Yazılarım arasında gidilip görülebilecek, güzel vakit geçirilebilecek mekanları tanıtmaya da çalışyordum. Epey zamandır yazmak istediğim bir yazıydı bu. Ancak aradan geçen zamanla değişiklik olabilir düşüncesi ile tekrardan bir test etme ve sonrasında bu yazıyı eklemeyi uygun gördüm. Velakin bu hafta sonu amacım doğrultusunda bir programla hem eğlendim, hem arkadaşlarımı gördüm, hemde sizlere tavsiyelerde bulunabileceğim bu yazıyı yazabiliyorum 🙂

Evet efendim başlığımızdan da görüldüğü gibi mekanımızın, Beylerbeyi Sarayı… Malesef biz yabancı vatandaşlar gibi tarihe ve tarihi eserlere pek sahip olamıyoruz. belkide önünden defalarca geçtiğimiz Beylerbeyi Sarayı nı bilemiyoruz. Çok mu abarttım bilmiyorum ama gerçekten bunun örneklerini gördüm.

Neyse biz Beylerbeyi Sarayını bilenler için yazımıza devam edelim. Sarayı gezmenizi şiddetle öneririm. Peki ya sonra, sarayımızı gezdik bu güzel deniz kenarında suyun sesini dinledik bahçede; ağaçlar, çiçekler ve bambular arasında turladık, çıkmak istemediğinizi anlıyorum ama vakit dolunca çıkmak gerekiyor. Bir daha gelmek istiyorsunuz anladım. O zaman şöyle yapalım 🙂 Beylerbeyi Sarayı içindeki Kafeterya hafta sonları güzel kahvaltılar hazırlıyor. bu bahçede bu tarihi mistik ortam içinde güzel bir kahvaltıya kim hayır diyebilir ki. Ama gerçek kahvaltı. Öyle Kahvaltı  (Breakfast) ve Öğle yemeği (Lunch) ni birleştirip saat öğleden sonra 3 lere kadar süren “Brunch” ı kasdetmiyorum. Bruch ın yeri başka. Biz bu sefer Hafta sonunu dolu dolu yaşamak istiyoruz ve günün bereketini bozmadan erken saatte kahvaltımızı yapıp gün içerisinde diğer eğlence veya işlerimize zaman ayırıyoruz.

Şimdi işlemlerimize geçelim.

Önce arkadaşlarımızı arıyoruz ve davet ediyoruz. Gelebilecekleri not edip, Sarayın Kafeteryasına telefon açıyoruz ve rezervasyonumuzu yaptırıyoruz. Sarayımız ve Dolayısıyla Kefeteryamız 9.30 da açılıyor. Biz Sarayda buluşcaksak 9.20 de buluşuyoruz. sonra üzerimizdeki metal eşyaları x-ray bandına bırakarak geçiyoruz ve gişeye geliyoruz.

Gişede;
Daha önce sarayı gezdiysek ve sadece kahvaltı için burdaysak, Kahvaltı için geldiğimizi belirtip 1 liralık bahçe giriş biletlerini alarak içeri geçiyoruz. Unutmayalım Günün geri kalan kısmı bize ait, öğrenciyseniz öğrenci biletinin de 1 lira olduğunu düşünerek sarayı bir daha gezmek isteyebilirsiniz 😉 Tabi dışarda başka işiniz varsa bilemem…

Gişe sonrası sarayımızın içine adımımızı atıyoruz ve o anda tüm maneviyatımız değişiyor. Ecdad aklımıza geliyor vs vs. Bahçe bize ait girilmeyen yerler haricinde her yeri dolaşabilirsiniz. Hemen deniz tarafı duvarındaki kapıdan dışarı çıkıp denize yakın olabilirsiniz. Su insanı dinlendirir. Bahçeye dönüp arka tarafa geçelim. Bambu bahçesinin orda oturacak yerler var; Ağaçların gölgesinde ve içinde renkli çiçeklerin bulunduğu süs havuzunun yanında. Belki kahvaltı sonrası burda oturup biraz laflayabiliriz.

Tekrar giriş kapısına doğru geri geliyoruz ve Kafeteryaya giriyoruz. Bizim için ayrılan masamıza oturuyoruz. Hazırlanmış olan standart kahvaltı tabağı masamızda bizi bekliyor. Biz oturduktan sorna garsonumuz fincan çaylarımızı getiriyor.

Kafeteryada üç çeşit kahvaltımız var. sırasıyla 5, 9 ve 12 lira. 5 liralık kahvaltımız;
İki fincan çay, siyah ve yeşil zeytin, bal, reçel, tereyağı, pınar beyaz :), yumurta, domates-salatalık ve sınırsız ekmekle oldukça doyurucu. Ancak bunlara ek olarak Peynir tabağı vs isterseniz ikinci kahvaltı menüsü devreye giriyor. 12 lira olan üçüncü menü ise grubunuzun sayısına göre rezervasyonda belirtirseniz hazırlanacak olan ek olarak poğaça ve açma vs olan kahvaltı. Tam listelerin fotoğrafını önceden çekmiştim ama şimdi bulamadım siz telefonla sorabilirsiniz.

İşte tamam. Aranızda buradan hep geçerim ama içinde kahvaltı yapabileceğimi hiç düşünmemiştim diyenler var gibi 🙂

Artık ben susayımda sizde bu güzel kahvaltınız tadını çıkarın. Sonrada gelip buraya yorumlarınızı ekleyinki gitmek isteyen dostlarımıza yardımcı olalım dimi 😉

A bi dakka bi dakka ihtiyacınız olan numarayı vemedim 🙂
Beylerbeyi Sarayı: 0216 3219320

Heh şimdi oldu. Haydi İyi gezmeler, Afiyet olsun.