Windows 7 de Ağ sürücüsüne bağlanmak

windows 7 kullanıcıları için bir sorun halinde olan ağ diski kurulumu ile ilgili olarak tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. öncelikle şirketimde bulunan network bağlantılı harddiski win xp bilgisayarlarda açabilip, windows 7 olanlarda açamayınca bir miktar araştırdım ve başarılı oldum.

Benim erişmeye çalıştığım harddiskte erişim için bir kullanıcı adı ve şifre mevcut. Ben bu şifreleri yazdığım halde ağ üzerindeki diski bilgisayara bağlayamadım. Araştırmalarım sonucunda bilgisayar ayarlarında bir düzenleme yaparak, ağ sürücüsüne bağlanabildim.

Ayarlar şu şekilde;

Bilgisayarımdan, Denetim masasına ve oradan da “yönetimsel araçlara” giriniz.

Yönetimsel araçlar içindeki yerel güvenlik ilkesi ne çift tıklayınız. Açılan pencerede Yerel ilkelere giriniz ve buradan da Güvenlik seçeneklerine giriniz. Açılan pencerede “Ağ güvenliği: LAN Manager kimlik doğrulama düzeyi” konusunu çift tıklayarak açınız ve içindeki menüde “LM ve NTLM yanıtlarını gönder” seçeneğini seçiniz. Bu ayarları onaylayarak pemcereleri kapatmanız durumunda diske erişiminiz mümkün olacaktır.

Ayarlar sonrasında bilgisayarıma sağ tıklayarak ağ sürücüsüne bağlanı tıklayınız, sonrasında bir sürücü harfi beli

Bazı durumlarda sadece \\x.x.x.x şeklinde ip yazılarak erişim yine mümkün olmayabilir. bu durumda; harddisk içine USB ile bağlanarak yada bir xp bilgisayar ile bağlanarak bir ana dizin oluşturun. örneğin Depo adında bir klasör yapınız ve Win7 bilgisayarlardan ağ sürücüsüne bağlanırken \\x.x.x.x\Depo klasörüne bağlantıyı seçiniz.