Kilitli Internet Explorer Açılış (giriş) Sayfası Değiştirme.

İnternet Explorer ınızın ana sayfası değişti ve istemediğiniz bilmediğiniz bir site her Explorer açılışında karşınıza çıkıyorsa ve İnternet seçeneklerine girip Ana sayfayı değiştirme çalışmalarınız sonuç vermiyorsa. Yani bu ana sayfayı değiştirme kısmı aktif değil. Bu durumda bilgisayarımıza biz izin vermediğimiz halde hükmeden  ve bizim değiştirme hakkımızı elimizden alan o spy (casus) programcığı yapana sevgilerimizi gönderip, tekrar bu ayarı yapabilmek için gerekli işlemleri yapmaya geçelim.

Öncelikle “Başlat” tan “Çalıştır” ı tıklayalım. Tabiki bu siteyi takip ediyorsanız ve yazılarımı okuyorsanız bu işlemi kısayoldan “windows logosu + R” tuş kombinasyonunu kullanarak yapmışsınızdır.

ve şimdi açtığımız bu windows ayarlarının arka yüzünde verdiğim adrese gidiniz.

HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREPoliciesMicrosoftInternet ExplorerControl Panel

adrese girdiysek yan tarafta görülen girdilerden

HomePage” i tıklayarak içinde yazılı olan “1” değerini “0” olarak değiştirin.

Artık Ana Sayfa değiştirme yeriniz tekrar aktif olmuştur. Burda işimiz bitti kapatalım ve tekrardan internet seçeneklerine girerek istediğimiz adresi ana sayfamız yapabilirsiniz. 😀 tabiki www.akifozkaya.com yapabilirsiniz.

yada ben bukadar uğraşamam Akif yokmu bunun kolayıda iki tıkla halledelim bu işi. Tabiki var… 🙂 aşağıdaki kayıt defteri düzenleyicisini indirip çalıştırıyosunuz. Karşımıza çıkan soruya evet diyoruz. Sonrada deaktif olan kısım aktif oluyor ve açılış sayfanız siz değiştirene kadar akifozkaya.com oluyor 😀 isterseniz değiştirmeyin… Bence değiştirmeyin yani.

Kilitli Internet Explorer Açılış Sayfasını Değiştirmek için tıklayın